Группа Вконтакте Наш канал на YouTube Google+ Наш Твиттер
Горловский Медиа Портал   02.07.19 17:19    PDF Печать
Сири з коров’ячого молока
Сири з коров’ячого молокаСир виготовляють із різноманітних видів молока, але найчастіше із коров’ячого. Він багатий мінералами, вітамінами, жирами та мікроелементами: кальцій, фосфор, натрій, магній, цинк, білок, жиророзчинними вітамінами і вітаміном В.

Сьогодні ми вирішили розібратися з особливостями виготовлення сирів, зокрема із найпоширенішим видом: сиру із коров’ячого молока.

Крафтові сири із коров’ячого молока


Сироваріння як технологічний процес – це, свого роду, спосіб консервації молока, який подовжує термін зберігання молочного продукту. Перший завод, який запустив виробництво сиру з коров’ячого молока у промислових масштабах побудований у 1815 році в Швейцарії. Відтоді сироваріння активно поширилося між усіма континентами.

Хоча в Україні господарі виготовляли сири не одне століття поспіль, але перетворювати його на прибутковий бізнес стали, порівняно, нещодавно. За останнє десятиліття дивовижним  мистецтвом сироваріння вже оволоділи українські селяни у більшості областей України. Як підрахували різні експерти, нині в Україні у містечках і селах вже налічується понад 180 дрібних сироварень. Сирна географія  простягнулася по  Закарпатській, Львівській, Запорізькій, Київській, Житомирській, Тернопільській та Івано-Франківській та інших областях.  Історії успіху більшості сироварів розпочиналася як звичайне захоплення, яке пізніше виростає у невеличкі бізнес-проекти.

Різновидність крафтових сирів


Нині існує безліч крафтових сирів із молока корів, але є декілька найпоширеніших, які люблять і дорослі, і діти.

  1. Угерський. Твердий сорт сиру. Має особливий карамельний присмак. Чудово смакує як самостійна страва, так і у поєднанні із вишуканим вином.
  2. Кантрі. Напівердий сорт, який має легку гострику і приємний смак. Структура сиру еластична та ніжна. Виготовляється сироварами Перемишлянського району (сироварня «Козуля»).
  3. Франциск. Сир із голубою цвіллю. Виготовляється із коров’ячого молока на сироварні Доріан Грей, що у Рівненській області.
  4. Медовий сир. Напівтвердий сорт сиру від чернівецької сироварні «Козеріг».
  5. Писанка. Бездоганний твердий сир з коров`ячого молока із ніжним ароматом. Він смакує як самостійна закуска або у поєднанні із канапе.
  6. Фета салаткова. Молодий сорт білого м’якого сиру від сироварні «Сирні мандри», що на Львівщині. Розкішну закуску і доповнення вишуканого салату можна купити  у невеликій баночці.
  7. Адигейський сир. М’який білий сорт, який теж належить до молодих сирів, із терміном придатності 5-7 днів. Має стійкий молочно-вершковий смак та аромат молока.
  8. Сулугуні. Особливий молодий сир, виготовлений за класичною грузиською рецептурою на львівській сироварні «Джерсей». Через свій досконалий склад добре підходить як щоденна страва людям будь-якого віку.

Де купити крафтові сири


Усі ці та багато інших видів сиру, що виготовляють в Україні майстри сирної справи та спеціальні сирні набори для вашого столу можна купити коров`ячий сир у інтернет-магазині Сирні Мандри https://cheesemandry.com/product-category/cow/ з доставкою. Спробуйте – не пошкодуєте!
e-max.it: your social media marketing partner

 

Редакция может не разделять мнения авторов публикаций и комментариев к ним. При полной или частичной перепечатке материалов сайта ссылка на http://www.0624.com.ua обязательна. Карта сайта: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89